Informatie over het restaurant

Op deze pagina vindt u een woordje uitleg over het restaurant en enkele illustraties. U kan een keuze maken uit de onderstaande links of naar beneden scrollen:

Klik of scroll naar beneden openingsuren

Klik of scroll naar beneden filosofie van het restaurant

Klik of scroll naar beneden verklaring voor de naam van het restaurant

Klik of scroll naar beneden impressies

Klik of scroll naar beneden foto's van het terras


Openingsuren van het restaurant

De keuken is 's middags van 12u tot 14u en 's avonds van 19u tot 21u open op:

Andere momenten zijn eveneens mogelijk. Contacteer ons voor de mogelijkheden.


Filosofie van het restaurant

Ingrid Van Boxem in de eetzaal Restaurant Topinamboer werd opgericht in het voorjaar van 2004 door Ingrid Van Boxem en echtgenoot Daniël Steeno. Ingrid kookt voor u op basis van een speelse gastronomie met weinig vetstof. Daniël serveert u de lekkerste wijntjes en gerechten in een huiselijke omgeving, sfeervol aangekleed met seizoensgebonden items.

De keuken is een Franse, Mediterraanse keuken met als motto: Wat vers is, smaakt altijd beter! Daarom bieden wij u graag een 2-keuzemenu dat om de 5 weken verandert. Bovendien wordt er speciaal op gelet dat alles wat de keuken verlaat ter plaatse bereidt wordt tot zelfs de broodjes of koekjes bij de koffie. Ons doel is te streven naar een lichte en gezonde keuken van topkwaliteit!

De filosofie van een flexibele keuken laat toe wijzigingen in het menu aan te brengen. Lust u iets niet in de menu? Laat het ons een dagje op voorhand weten en wij passen het voor u aan. Ook feestjes en bedrijfsfeesten zijn mogelijk!


Oorsprong van de naam 'Topinamboer'

Het restaurant dankt haar naam aan de aardpeer (alias Topinamboer). De aardpeer belichaamt het motto van ons restaurant als geen ander: u wil gezond en lekker eten met zeer weinig vetstoffen. Topinamboer is de geschikte naam voor een keuken die weinig gebruikt maakt van vetstof en suiker!

De aardpeer of topinamboer (Helianthus tuberosis; Jerusalem artisjok) wordt gebruikt als aardappel en kan belangrijke functies vervullen bij de omzetting van vetten in ons lichaam. De smaak van de knol is lichtzoet en heeft iets weg van een artisjok.

De topinamboertjes, vers uit de grond Op het gebied van 'standing' kan je de artisjok en aardpeer moeilijk met elkaar verwarren. Terwijl de aardpeer lijkt aangetast door artritis en marktkramers ze uit schaamte in een klein hoekje van het uitstalraam wegmoffelen, wordt artisjok algemeen als een van de edelste (en duurste) groentensoorten beschouwd. Misleidend, zo blijkt, want de smaak van aardpeer is werkelijk voortreffelijk. Gekookt, gebakken of gestoofd is de smaak te vergelijken met schorseneer en artisjok.

In de grond vormt de topinamboer winterharde, grillige, langwerpige knollen. Ze hebben een lichtbruine of violete kleur. De vroege oogst is rauw heel lekker, knapperig en zoet. Jonge aardperen zijn bijzonder geschikt om in de schil gegeten te worden!

Enkele kenmerken van de aardpeer:



Impressies

Klik om een vergroting te bekijken Klik om een vergroting te bekijken Klik om een vergroting te bekijken

Klik om een vergroting te bekijken Klik om een vergroting te bekijken Klik om een vergroting te bekijken

Klik om een vergroting te bekijken Klik om een vergroting te bekijken Klik om een vergroting te bekijken


Impressies van het terras

Klik om een vergroting te bekijken Klik om een vergroting te bekijken Klik om een vergroting te bekijken

Klik om een vergroting te bekijken Klik om een vergroting te bekijken Klik om een vergroting te bekijken

(Klik op de afbeelding om ze te vergroten)